WEIMA – Versnipperen van metaal, kunststof, papier/karton en hout

Versnipperen van metaal

[ap_divider color="#CCCCCC" style="solid" thickness="1px" width="100%" mar_top="0px" mar_bot="0px"]

In de praktijk zijn er drie goede redenen om metaal te versnipperen. Om uw volume te reduceren, transportklaar te maken en indien nodig vervolgens te briketteren. WEIMA machines kunnen alle lichtmetalen als aluminium en magnesium, maar ook metalen als koper en messing betrouwbaar versnipperen. Het maakt niet uit welk productieafval: lange profielen, blik, folie of lange, vormeloze spaanders en klein ponsafval. Het resultaat: korte spaanders van homogene grootte die zich als los materiaal goed laten opzuigen of verzamelen en

waar indien nodig vervolgens briketten van kunnen worden  gemaakt. Om daarna ruimtebesparend te worden opgeslagen en later afgevoerd, of versmolten gerecycleerd te worden.
Naast verschillende series voor het versnipperen van metaal, biedt WEIMA daarnaast als enige fabrikant ook nog eens een combi-installatie aan. Deze verenigt beide disciplines, versnipperen en briketteren, in een enkele machine. Dit bespaart waardevolle productieruimte en minimaliseert de kosten.

Versnipperen van kunststof

[ap_divider color="#CCCCCC" style="solid" thickness="1px" width="100%" mar_top="0px" mar_bot="0px"]

Het efficiënt kunnen versnipperen van kunststoffen vereist een grondige kennis en vooral ervaring. Vanwege de talrijke verschillende materialen, vormen, formaten, verontreinigingsgraden en doorvoercapaciteit, kunnen alleen aan de specifieke omstandigheden speciaal aangepaste machines en configuraties het gewenste resultaat bereiken. Deze uitdaging is WEIMA op het lijf geschreven.

Met tal van modellen en ook verschillende soorten rotor, rotorgeometrie en snijgereedschappen, kunnen diverse kunststoffen als PE, PP, PVC, PS, PU en PET, maar ook de meeste uiteenlopende thermoharders en elastomeren vakkundig kleiner worden gemaakt. Of grote holle delen, lange buizen en profielen, massieve aanloopbrokken en ander productieafval, petflessen, textielvezels, folies, isolatiematerialen, vloerbedekkingen, kisten en containers – voor elke toepassing heeft WEIMA de optimale machine

Versnipperen van papier en karton

[ap_divider color="#CCCCCC" style="solid" thickness="1px" width="100%" mar_top="0px" mar_bot="0px"]

Het toenemende milieubewustzijn vraagt om innovatieve concepten voor de toekomst. De substantiële recycling van de grondstoffenreserves „papier“ en „karton“ op verschillende vlakken wordt steeds belangrijker en ook het gebruik van oud papier in de papier- en kartonindustrie zal steeds meer toenemen in de komende jaren. Het gebruik van WEIMA-machines voor het op economische wijze versnipperen van papier en karton, levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het ontzien van resources. En als gevolg van de afname van het volume bespaart u ook op uw kostbare magazijn- en productieruimte.

Of het nu kleine of grote hoeveelheden zijn, of voor oud papier, oud karton, kartonnen kokers, hele vellen papier of grote rollen papier of ander afval bij de productie van papier, documenten of drankverpakkingen gemaakt van samengestelde materialen is, ook voor de door u gewenste toepassingen heeft WEIMA de optimaal geschikte machine in het programma.
Dankzij sterke, robuuste aandrijvingen en speciaal voor papier- resp. kartonversnippering ontworpen rotoren, kan zelfs moeilijk te versnipperen materiaal verwerkt worden.

Versnipperen van hout

[ap_divider color="#CCCCCC" style="solid" thickness="1px" width="100%" mar_top="0px" mar_bot="0px"]

Niet alle houtspaanders zijn dezelfde. En om homogene houtspaanders te vervaardigen, die voor de steeds gewenste verdere toepassing ook werkelijk geschikt zijn, moeten talrijke factoren worden beschouwd.

Dit is waar WEIMA zich voor inzet. Samen met u bepalen we welke voorwaarden uw materialen vereisen en bouwen we een machine die op maat aan uw behoeften is afgestemd. Het maakt niet uit of u uw hout voor directe energiewinning in stookinrichtingen of voor de productie van briketten geschikt wilt maken, of dat u grote of kleine hoeveelheden wilt verwerken, wij zorgen ervoor dat uw hout als waardevolle grondstof voor de productie van energie beschikbaar wordt gesteld.

Door verschillende series en rotorvarianten, kan al het houtafval, van bijvoorbeeld timmerwerkplaatsen of -fabrieken, houtzagerijen of de meubelindustrie, met shredders van WEIMA verwerkt worden. Deze omvatten naast pallets en kisten ook zaaghout, fineerbladen, spaanplaten, houtvezelplaten, multiplex maar ook schrijnwerkersproducten zoals grote meubels, ramen, deuren en trappen, evenals semiafgewerkte houten producten als zeer lange planken, omlijstingen, roedes, platen of gemengd houtafval.

WEIMA speelt hier een toonaangevende rol bij met een jarenlange ervaring op het gebied van shredders voor houtversnippering.